Названо відмінності між кредитом та кредитною лінією для фермерів

19 листопада 2021 713 0
Гроші
Гроші

Що таке кредит — знає кожен аграрій, але не кожен може окреслити відмінності кредиту та кредитної лінії, хоча цей фінансовий інструмент може стати в пригоді будь-якому господарству. Про це йдеться в матеріалі «Кредитна лінія — «швидкі» гроші для фермера у будь-який момент» на Kurkul.com.  

«Кредитна лінія — це встановлений загальний ліміт коштів, що банк надає своєму клієнту конкретними частинами й у певний період», — розповіли експерти.

Тобто, якщо кредит це надання фермерам конкретної суми під заставу, то кредитна лінія — це гнучкий та зручний спосіб кредитування бізнесу з можливістю регулювання потоку коштів, а також збільшення ліміту за потреби.

Як правило, відкриття кредитної лінії доступне в банках, з якими компанія вже співпрацює. Для відкриття довгострокових кредитних ліній може знадобитися забезпечення чи гарантія третьої сторони, тож зазвичай вони відкриваються терміном на 1 рік, рідше — на 3 роки.

«Так, наприклад, ПриватБанк пропонує окремі умови як для малого та середнього бізнесу, так і для корпоративних клієнтів із терміном діяльності не менше ніж 1 рік. Ліміт кредитної лінії в ПриватБанку розраховується індивідуально після надання пакету документів і оцінки фінансового стану підприємства. У середньому — 50% ринкової вартості наданої застави», — пояснили фахівці. 

Читайте також: Фермерам нададуть дотації на зрошувані землі

 

Виконано за допомогою Disqus