Фонд часткового гарантування кредитів не буде фінансувати дрібних фермерів — думка

10 листопада 2021 1021 0
Народний депутат України, Вадим Івченко
Народний депутат України, Вадим Івченко

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві страхує лише перший внесок банку. Але погашення заборговані по кредиту з боку держави буде неможливе для дрібних фермерів, через відсутність кредитної історії. Таку думку висловив член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат Вадим Івченко в матеріалі «Закон про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві – дерибан коштів в обхід фермерів» на АgroРolit.com.

«Банки завжди беруть заставу з коефіцієнтом 0,5 і вимагають кредитну історію. За таких умов, цей Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві  не буде фінансувати маленьких фермерів. В цьому і є проблема», — зауважив народний депутат. 

З його слів, «Батьківщина», навпаки, пропонувала, якщо і створювати Фонди підтримки господарств, то надавати прямі кошти сімейним фермерам, наприклад, на купівлю якогось обладнання і т.д. Саме через Фонд часткового гарантування кредитів у с/г можна це було зробити. 

«Тепер, ми як законодавці маємо зобов’язати банківську систему, щоб Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві працював таким чином, щоб користь міг отримати дрібний фермер і сімейний фермер.Це соціальний аспект на селі, це робочі місця», — підсумував Вадим Івченко. 

Читайте також: Інвестувати в землю вигідно

Виконано за допомогою Disqus