МВФ рекомендує відмінити пільгове оподаткування аграріїв

10 лютого 2016 98 0
МВФ рекомендує відмінити спецрежим ПДВ для аграріїв
afp.com.uaМВФ рекомендує відмінити спецрежим ПДВ для аграріїв

Система оподаткування має бути спрощена з ліквідацією її пільгового характеру шляхом виключення з неї всіх юридичних осіб та платників ПДВ, повідомляється у звіті Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Має бути встановлене єдине граничне значення для ПДВ та ЄП, яке можна підняти до 2 млн грн. При цьому мають застосовуватися загальні ставки податку на доходи фізичних осіб, але до спрощеної бази обліку грошового потоку — окрім самозайнятих осіб із дуже низьким доходом, які й надалі сплачуватимуть невеликий платіж (як це зроблено зараз для 1-ї групи платників ЄП). До всіх платників податків (крім найменших платників, що зараз належать до 1-ї групи платників ЄП) мають застосовуватися звичайні ставки ЄСВ.

«У цьому звіті розглядаються чотири питання податкової політики України. Два з них зараз інтенсивно обговорюються серед розробників політики та заінтересованих осіб: це питання єдиного соціального внеску (ЄСВ) та спрощеної системи оподаткування малого бізнесу, що тісно пов'язані між собою, а також питання податку на прибуток підприємства (ППП) та акцизів, які також потребують уваги. Зазначені питання розглядаються у такому самому порядку у чотирьох главах цього звіту», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus