На Житомирщині врожайність кукурудзи зросла на 1 т/га

25 листопада 2021 328 0
Кукурудза
Kurkul.comКукурудза

На Житомирщині аграріям залишилось зібрати кукурудзу з 20% запланованих площ. Цьогоріч середня врожайність культури становить 7,3 т/га, що на 1 т/га більше, ніж торік. Повідомляє Суспільне.

«Цього року в області засіяли майже 280 тис. га кукурудзи, що на 22 тис. га більше, ніж торік. На даний час вже оброблено 204 тис. га. Урожайність набагато краща, ніж уторік», — розповіла заступниця директора обласного департаменту агропромислового розвитку Ніна Добринська.

Керівник агропідприємства з Брусилівського р-ну Андрій Сорока розповів, що з 1 га посівів у 2021 р. збирають до 1000 кг кукурудзи, що на 200 кг більше, ніж торік.

«Ціни, які зараз є на ринку, дозволяють нам говорити про те, що кукурудза високорентабельна, тому ми робимо на неї ставку. Державної програми підтримки підприємців, які вирощують кукурудзу, немає, але ми скористалися іншою програмою підтримки — погашення відсоткових ставок за кредитами, які ми брали на поліпшення техніки», — розповів аграрій.


Нагадаємо, на освітній платформі Культиварій стартує новий курс «Цариця Полів», який допоможе фермерам освоїти повний операційний цикл вирощування кукурудзи — від підбору насіння до продажу врожаю на експорт. Тож, якщо ви хочете покращити результативність виробництва, то переходьте за посиланням та реєструйтесь.

Читайте також: На Дніпропетровщині зібрали рекордний врожай зерна

Виконано за допомогою Disqus