Кукурудзу за високою ціною можна продати ще до її дозрівання — фахівець

28 листопада 2021 2738 0
Сховище кукурудзи
Сховище кукурудзи

Якщо пік ціни продажу кукурудзи припадає на той момент, коли вона ще не дозріла, то можна продавати її не на споті, коли вона вже виросла, а на форварді. Про це розповіла спікерка нового курсу для фермерів «Цариця Полів» Світлана Омельченко, інформує Kurkul.com.

«Форвардний контракт означає, що ви продаєте кукурудзу наперед. Наприклад в травні, коли рослина тільки розвивається, ви можете попросити свого покупця укласти контракт наперед. Такий договір встановлює ціну в момент поставки товару в жовтні чи в грудні, а підписуєте ви його в травні. Таким чином ви вже гарантовано матимете ціну, яку отримаєте в листопаді», — пояснила експертка. 

Зі слів експертки, часом буває, що за форвардом ви хотіли отримати максимальну ціну, але вийшло не так. Тоді, щоб не втратити ще більше коштів слід відстоювати свої права перед податковою.

«Припустимо в травні ви думали, що ціна буде піковою, але вийшло не так. В такому випадку податкова може донарахувати вам ПДВ. Але ви маєте відстоювати свої права. Оскільки в податковому кодексі є норма, що при форвардному контракті ціна фіксується на момент заключення такого договору», — зауважила Світлана Омельченко. 

Якщо ви бажаєте розібратись зі всіма тонкощами ціноутворення та продажу кукурудзи, то замовляйте курс «Цариця полів». Курс буде корисний для всіх учасників ринку сільськогосподарської продукції, хто приймає рішення в бізнесі та прагне навчитися вирощувати продуктивну кукурудзу з найвищою маржинальністю.  За детальнішою інформацією переходьте за посиланням.

Виконано за допомогою Disqus