Аграрії використовують 75% вітчизняного насіння пшениці і ячменю

10 лютого 2016 83 0
Яке насіння обирають аграрії?
rostokbio.all.bizЯке насіння обирають аграрії?

Близько 70-75% сільгоспвиробників при виробництві пшениці і ячменю використовують тільки своє насіння або насіння вітчизняних виробників, повідомив аналітик зернового ринку Андрій Купченко, пише «АПК-інформ».

«При цьому потрібно зазначити, що для посівів ячменю близько 16% аграріїв планують використовувати імпортне насіння, що є досить високою часткою. Також використання вітчизняного насіння характерне для сої: посівний матеріал українських виробників вважають за краще 46% аграріїв», — зазначив він.

Також додав, що традиційно найбільша частка імпортного насіння використовується у формуванні врожаїв соняшнику (82% аграріїв воліють тільки імпортне насіння), кукурудзи (77%) і ріпаку (50%).

«У попередньому і поточному сезонах спостерігається скорочення імпорту насіння кукурудзи. Але цей факт обумовлений тим, що багато світових насіннєвих компаній налагодили виробництво насіння в Україні. І тому для забезпечення потреб аграріїв буде використане все те ж насіння зарубіжної селекції, але вирощене і підготовлене в Україні. У будь-якому випадку ринки зазначених ключових культур (соняшник, кукурудза, ячмінь) у насіннєвому сегменті будуть зростаючими», — підсумував експерт.

Виконано за допомогою Disqus