На Кіровоградщині зафіксували випадок африканської чуми свиней

1 грудня 2021 131 0
На Кіровоградщині зафіксували випадок африканської чуми свиней
Depositphotos

В Кіровоградській обл. зафіксували випадок африканської чуми свиней в підсобному господарстві при психоневрологічному інтернаті. Повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Як зазначається, 29 листопада до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло повідомлення про загибель 3-місячного поросяти вагою 20 кг.

Згідно з результатами досліджень Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби було встановлено діагноз африканська чума свиней.

Відповідно до вимог чинної інструкції труп тварини було спалено, місце спалення продезінфіковано.

«Станом на 29 листопада 2021 р. в господарстві Веселокутського ПНІ утримувалося 28 голів свиней. Наразі проводяться заходи з локалізації та недопущення поширення інфекції. Зокрема заборонено вивезення, перегруповування та забій тварин, а також обмежено доступ стороннього транспорту та людей до господарства», — повідомили у Держпродспоживслужбі.

Як зазначили у відомстві, у навколишніх населених пунктах проводиться робота із уточнення свинопоголів’я. Сигнальних повідомлень про випадки підозри на захворювання свиней не надходило.

Читайте також: На Буковині на колишньому сміттєзвалищі розводять форель

Виконано за допомогою Disqus