Німецький фермер проведе мирну акцію через захоплений рейдерами врожай

2 грудня 2021 188 0
Німецький фермер проведе мирну акцію через захоплений рейдерами врожай
Kurkul.com

Німецький фермер Бертольд Вільд разом із пайовиками проведе пішу ходу на Банкову, щоб захистити врожай від рейдерів та поліції. Повідомляє ukranews.com.

«Щоб захистити свої законні права розпоряджатися вирощеним урожаєм, який уже 3-й місяць намагаються у них відібрати рейдери, жителі села Чупира Білоцерківського району Київської області вирішили провести пішу ходу на Київ та акцію протесту біля Офісу Президента України на Банковій. Таким чином селяни висловлюють свою підтримку керівнику ТОВ «Озерна Агро», німецькому фермеру-інвестору Бертольду Вільду, з яким вони разом вирощували пшеницю та довірили йому свої земельні паї», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили організатори ходи, пайовики обурені подібним свавіллям і заступилися за німецького фермера. 

Акцію, яку селяни назвали «Чупирнянською ходою», розпочнуть сьогодні, 2 грудня о 9:00.

Читайте також: Керівників служби безпеки агрокомпаній навчатимуть азам захисту від шахрайства та рейдерства

Як повідомлялось раніше,  фермер Вільд Бертольд Карл Алоіс повідомив про крадіжку зерна рейдерами. Також він заявив, що грабіжники діяли на основі підроблених документів, а поліція не перешкоджала їм. 

«З 20 вересня ми знаходимося під рейдерською атакою. Люди в масках увірвались на нашу територію та почали вивозити нашу пшеницю. Вони діяли на основі документів, які попередньо було підроблено», — розповів фермер.

Тому він звернувся до поліції. Правоохоронці зупинили захоплення та відкрили кримінальне провадження. Але через якийсь час кримінальну справу вдалось закрити.

Виконано за допомогою Disqus