Названо найвідомішу і найпоширенішу хворобу кукурудзи

5 грудня 2021 1900 0
Кукурудза
Кукурудза

Найвідомішою і найпоширенішою хворобою кукурудзи, яка трапляється на всіх полях і у всіх регіонах України є фузаріоз. Про це розповів спікер курсу «Цариця полів» освітньої платформи Культиварій кандидат біологічних наук, доцент кафедри мікології та фітоімунології ХНУ ім.В.Н.Каразіна Олександр Акулов. Повідомляє Kurkul.com.

«Насправді, фузаріоз — це комплекс хвороб, які мають багато видів. Ці хвороби суттєво впливають на врожай кукурудзи і його якість. Один з проявів — це фузаріозна коренева і прикоренева гниль кукурудзи, але вражати хвороба може й зерно качана», — розповів експерт.

Зазвичай фузаріозна інфекція виживає в ґрунті 2-3 роки, на що впливає низька мікробіологічна активність ґрунту. Тому щоб подолати інфекцію рекомендується дотримуватись чотирьохпільної сівозміни.

«Для контролю фузаріозу важливо пам’ятати про інсектицидний захист. Ефективність застосування інсектициду буває більша, ніж ефективність застосування фунгіцидного препарату», — зауважив Олександр Акулов.

Більше інформації про нюанси щодо вирощування кукурудзи ви зможете дізнатись долучившись до курсу «Цариця полів». Курс охоплює 44 відеолекції по 30 хвилин кожна, 8 практичних занять та 3 виїзди у господарства, де аграрій зможе плідно поспілкуватися з колегами та спікерами курсу, що знаються на кожному з етапів повного операційного циклу виробництва кукурудзи. 

За детальною інформацією переходьте за посиланням та реєструйтесь.

Виконано за допомогою Disqus