Наступного року маржа фермерів буде меншою — думка

7 грудня 2021 758 0
Гроші
Гроші

Попри рекордний врожай та ціну на зернові в Credit Agricole Bank спостерігають інфляцію, ріст цін на нафту, бензин, метал. Це означає, що в 2022 р. ціни на ЗЗР, насіння, бензин, техніку, силоси для елеваторів теж будуть підвищуватися. Відповідно маржа вже буде не така, як в цьому році. Таку думку висловив директор з корпоративного бізнесу та агрі-агро Credit Agricole Bank Александр Чеснакофф в матеріалі «За останні 5 років фінансова грамотність аграріїв зросла» на Latifundist.com

«Агробізнес — один із найскладніших бізнесів у світі, оскільки на дохід впливає навколишнє середовище, зокрема температура, вологість. Цього року агровиробникам пощастило і вони отримали гарний, якісний урожай. Ціни на зерно б'ють рекорди. Аграрії мають отримати гарну маржу. Але кожен досвідчений фермер вам скаже, що не буває, щоб один рік повторювався двічі», — зауважив банкір.

Тому, на його думку, у аграрія повинен бути резерв, бо наступний рік може бути неврожайний. 

«Сучасний український аграрій почав інвестувати на перспективу. Причому не на рік, чи два, а на декілька років вперед. Це добре для економіки. Наприклад, у Франції стратегія співпраці з клієнтами — це питання на 5-10 років уперед. Це питання покоління. Маю надію, що до цього ми прийдемо і в Україні. Цей шлях вже починається. За цим приємно спостерігати», — додав Александр Чеснакофф. 

Читайте також: Фермери можуть стати інвесторами Першого Українського Аграрного Фонду

Виконано за допомогою Disqus