На електронних аукціонах ціна землі зростає — Мінагрополітики

9 грудня 2021 2864 0
На електронних аукціонах ціна землі зростає — Мінагрополітики
Kurkul.com

Ціна ділянок на земельних електронних аукціонах в середньому зростає на 217%. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, передає пресслужба Мінагрополітики.

Як зазначив міністр, прозорість земельних відносин забезпечується, зокрема, завдяки проведенню земельних аукціонів в електронній системі Prozorro.Продажі. У ній на сьогодні оголошено 1 542 аукціони, для передачі в оренду чи відчуження виставлено 8 тис. га земельних ділянок в різних регіонах України загальною вартістю 570 млн грн.

За словами міністра, вже успішно відбулися 202 земельні аукціони, усі лоти реалізуються із зростанням ціни, яке в підсумку сягає в середньому 217%.

«Відкритість даних, захист учасників угод, оптимізація всіх процесів забезпечує прозорість ринку землі та збільшення надходжень до державного бюджету», — акцентував Роман Лещенко.

Одним із пріоритетів Мінагрополітики на найближчий час міністр назвав розширення співпраці з фінансовими установами, зокрема банками, які мають розглядати земельні ділянки як предмет застави.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus