Названо прийом, який застосовують фермери в боротьбі з посухою

11 грудня 2021 2180 0
Посуха
Посуха

Річна кількість опадів в Україні зменшується. За прогнозами фахівців, кількість посушливих років з часом збільшуватиметься, а інтенсивність періодичних посух — посилиться. За таких умов багато сільськогосподарських підприємств вже багато років застосовують у своїй роботі оранку. Повідомляє SuperАgronom.com.

В таких умовах, більшість агровиробників роками випробовують різні методи та прийоми, аби зрозуміти, який з них підходить саме для їхнього регіону та умов.

Зокрема, багато сільськогосподарських підприємств вже багато років застосовують у своїй роботі оранку — прийом, що забезпечує розпушення з обертанням шарів ґрунту, заглиблення пожнивних решток та добрив на відповідну глибину. 

«Оранка — прийом основного обробітку ґрунту, що забезпечує перевертання, кришіння і розпушування шару ґрунту. Головне технологічне призначення оранки полягає у періодичному відновленні структури ґрунту верхнього орного горизонту. Завдяки оранці збільшується об’єм ґрунту і пористість, підрізуються бур’яни, загортаються в ґрунт рослинні рештки та добрива», — пояснили фахівці. 

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus