Проєкт Сімейні молочні ферми відкриє у 2022 році нові сироварні

12 грудня 2021 203 0
Проєкт Сімейні молочні ферми відкриє у 2022 році нові сироварні
Kurkul.com

Завдяки Проєкту «Сімейні молочні ферми» у 2021 р. було збільшено кількість сімейних фермерських господарств, відкрито першу ферму по франшизі, запущено кормовиробництво, відкрито крафтову сироварню та кредитну спілку «Агро Бізнес Кредит». Про це повідомили у пресслужбі проєкту.

Як зазначив директор з франчайзингу проєкту Сергій Чернієнко наступного року планується:

  • відкриття сироварень;
  • створення кормовиробництва на базі двох сімейних ферм;
  • розростання мережі сімейних ферм в Україні.

За словами операційної директорки Людмила Іващук, наступного року також планується запровадити спільне вирощування кормів, що дозволить знизити витрати на логістику та стане додатковим джерелом отримання доходів.

«Ми приділятимемо увагу покращенню якості поголів’я, адже правильний догляд за нетелями підвищить їхню вартість і може принести значні грошові надходження. Крім цього, зараз ведеться робота, щоб у наступному році кредитна спілка «Агро Бізнес Кредит» отримувала державне відшкодування по відсотках за фермерськими кредитами», — додала фахівчиня.

Жваві дискусії між фермерами та представниками молокозаводів викликали питання щодо якості молока, підтвердження його кількісних і якісних характеристик при здаванні, правильності документального оформлення здавання молока.

Читайте також: Анатолій Тітов: На ринку втримаються лише високотехнологічні ферми з мінімальним надоєм 10 тис. л.

Виконано за допомогою Disqus