Потенціал зрошення використовується лише на третину — Павленко

11 лютого 2016 82 0
Павленка назначили головою координаційної ради по відновленню зрошення
МінагропродПавленка назначили головою координаційної ради по відновленню зрошення

Кабінет Міністрів України прийняв постанову про створення Координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем. Очолив Координаційну раду Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Мінагропроду.

«На сьогодні потенціал зрошення, зокрема у південних регіонах, використовується лише на третину. Україні потрібно модернізувати систему зрошення», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, відновлення поливу на площі понад півмільйона гектар дозволить підвищити врожайність майже у три рази. Це, в свою чергу, призведе до потужного соціально-економічного розвитку не тільки регіону, а й всієї країни. Окрема, мова йде про створення нових робочих місць (до 100 тис.), збільшення виробництва сільгосппродукції на 8-10 млн. т щороку, збільшення надходжень до місцевих та державних бюджетів, розвиток інфраструктури та логістики (нові дороги, елеватори, виробничі потужності), а також залучення інвестицій.

«Міністерство розраховує, що фінансування і відновлення зрошення розпочнеться у 2016-2017 році, а до 2020 року вдасться відновити поливи на площі 500-550 тис га», — зазначив він.

Також додав, що це дозволить довести загальні площі зрошення (без Криму) до 1 млн г. Загалом планується залучити на цей проект $1,5-2 млрд інвестицій. Проект відновлення системи зрошення на Півдні охоплює 5 областей: Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку та Дніпропетровську.

Виконано за допомогою Disqus