Фермер з Миколаївщини через екстремальні погодні умови зазнав 700 тисяч грн збитків

17 грудня 2021 293 0
Фермер з Миколаївщини через екстремальні погодні умови зазнав 700 тисяч грн збитків
UHBDP

Миколаївська плодоовочева компанія «Мир Вам» через екстремальні погодні умови, спричинені глобальними змінами клімату у світі, втратила 700 000 грн за поточний сезон. Про це розповів директор компанії Сергій Мельник під час прес-конференції «Фермер-клімат: як не програти цю битву», пише Український проєкт бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

«Погодні умови абсолютно непередбачувані. Сильні затяжні дощі та різке підвищення температури призводять до втрат урожаю, а усунення термінів посадки — до недобору врожаю та виходу на ринок тоді, коли ціна вже знижується. Цього року наші збитки становили близько 700 000 грн. Суницю садову та томати залили дощі, а огірки згоріли під палючим сонцем», — розповів фермер.

Сергій Мельник вважає, що необхідно пристосовуватися до змін, шукати рішення, виходячи зі свого досвіду, але було б корисніше, якби і між виробниками були налагоджені комунікації. 

«Коли виникають проблеми — всі розповідають, а успішним досвідом ніхто не поспішає ділитися», — зазначив Сергій Мельник.

Читайте також: На більшій частині території України вегетація озимих припинилась

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою