В окремих регіонах України повністю припинилась вегетація озимих

16 грудня 2021 170 0
В окремих регіонах України повністю припинилась вегетація озимих

Упродовж першої декади грудня вегетація озимих культур на більшій частині території України фактично припинилася. Про це йдеться у декадному огляді Укргідрометцентру, пише apk-inform

Як зазначається, на початку декади внаслідок зниження середньодобової температури повітря до негативних значень на полях західних, Житомирської, Чернігівської, Сумської та Черкаської областей було відзначено остаточне припинення вегетації озимих культур.

Згідно з інформацією, протягом декади повільні ростові процеси на озимих посівах відзначалися у південних та місцями центральних областях України, тоді як на решті території країни активні ростові процеси припинилися.

«Погрозливих явищ для перезимівлі озимих культур не спостерігалося. У найхолодніші дні мінімальна температура ґрунту на глибині вузла кущіння озимих культур та багаторічних трав (3 см) місцями у Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях знижувалася до мінус 3-5°C, на решті території країни — до мінус 2°-плюс 1°C, що значно вище за критичну температуру вимерзання», — зазначається  у повідомленні.

Читайте також: В Україні може зрости чисельність гризунів в озимині

Виконано за допомогою Disqus