У 2022 році ціна землі зросте на $300-500/га — прогноз

23 грудня 2021 808 0
У 2022 році ціна землі зросте на $300-500/га — прогноз
Kurkul.com

За прогнозами експертів, у 2022 році слід очікувати підвищення ціни продажу землі на $300-500/га. Про це розповів керівник відділу земельної політики і майнових відносин МХП, співвласник земельної агенції «Володар» Володимир Нагорний у матеріалі «Скільки коштуватиме земля у 2022 році — прогноз експертів» на Kurkul.com.

На його думку, ціна вільної землі буде починатися від $2,5-3,5 тис./га. 

Як зазначається у матеріалі, загалом ціна за гектар землі із першого липня не зросла — $1,5-1,7 тис./га, як і ціна за оренду, залишається стабільно на тому ж рівні.

«Звісно, у південних областях можна знайти орендну плату за $700/га, але найбільш конкурентний «кукурудзяний пояс» України — від Сум до Львова, Полтавщина, Черкащина тримається у межах до $2 тис./га», — йдеться у матеріалі.

Читати за темою: Площа проданих паїв майже досягла 90 тисяч гектарів

За словами спікера, наразі іде пожвавлення продажів на платформі «Прозорро.Продажі».

«Чому? Там працює нормально сформована система аукціонів. Здебільшого на платформі продається арештована земля, тобто та, що стоїть на обліку у виконавчій службі. Вона стягнута за несплату кредитів, аліментів та інших боргових зобов’язань. Але виконавець не міг її продати через мораторій. Зараз від одного держвиконавця виставляється по 20-30 ділянок. Держава може продавати землю з переважним правом і без нього, зареєстровані і незареєстровані ділянки. Протягом листопада дуже багато пропозицій опубліковано від таких продавців», — додав Володимир Нагорний.

Читайте також: В Україні удосконалять процес купівлі деяких земель сільгосппризначення

 

Виконано за допомогою Disqus