На Луганщині площа зрошуваних земель зменшилась в 10 разів

25 грудня 2021 72 0
На Луганщині площа зрошуваних земель зменшилась в 10 разів

На Луганщині загальна площа зрошуваних земель на підконтрольній території складає 17,3 тис. га. Але внаслідок воєнних дій, розкрадання дощувальних машин, двигунів насосних станцій, трубопроводів в регіоні фактично поливається лише 1,7 тис. га, що в 10 разів менше від наявних площ. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В рамках проєкту «Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження» буде проведено дослідження щодо впровадження кліматично оптимізованого сільського господарства у Луганській обл. Зокрема, компанія УкрАгроКонсалт почала збір зразків води та ґрунту для створення агрохімічних паспортів земель фермерських господарств області.

«Науковці провели інвентаризацію іригаційних каналів області для проведення подальших заходів з реконструкції та обслуговування зрошувальних систем, які можна буде використовувати для ефективного вирощування сільгоспкультур та адаптації систем землеробства до змін клімату», — повідомили в міністерстві. 

Відновлення зрошувальної системи дасть фермерам можливість адаптуватися до змін клімату з посухами та суховіями, аби бути конкурентними у цих умовах.

Читайте також: Український виробник зрошувальних систем підкорює Європу

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою