Як змінились ціни на зерно — огляд за 6 січня від Zernotorg.ua

6 січня 2022 20937 0
Як змінились ціни на зерно — огляд за 6 січня від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта             

Станом на 6 січня змін на ринку зернових не відбулось. Так вартість кукурудзи в українських портах закріпилась на позначці — 7 350 грн/т, пшениці фуражної — 8 325 грн/т, пшениці продовольчої — 8 900 грн/т, а ячменю — 8 015 грн/т.

Загалом аналітики відзначають низьку ліквідність під час новорічних свят.

Щодо експортних цін на пшеницю та кукурудзу в Чорноморському басейні, то вона зросла на фоні підняття цін на сусідніх ринках. 

Нагадаємо, у 2022 році прогнозується пік цін на високоолеїновий соняшник. Адже згідно з тенденцією 3-річної циклічності, наступного року можна очікувати його зростання. Останній пік був у 2019 році.

Читайте також: Грудень був не надто сприятливим для перезимівлі озимих

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus