John Deere продаватиме безпілотні трактори вже цього року

7 січня 2022 349 0
Автономний трактор від John Deere
John Deere Автономний трактор від John Deere

Компанія John Deere представила повністю автономний трактор, готовий до масштабного виробництва.
Про це повідомляє пресслужба John Deere

За повідомленням, машина поєднує трактор 8R, долотоподібний плуг з підтримкою TruSet, систему GPS-навігації та нові передові технології. Автономний трактор був презентований під час прес-конференції на виставці CES 2022 та надійде до продажу наприкінці цього року.

Автономний трактор оснащений 6-ма парами стереокамер, що дозволяє виявляти перешкоди на 360о та розраховувати відстань. Зображення, отримані камерами, проходять через глибоку нейронну мережу, яка класифікує кожен піксель приблизно за 100 мс і визначає, чи машина продовжує рух, чи зупиняється, залежно від виявлення перешкоди. Автономний трактор постійно перевіряє своє положення щодо геозони, гарантуючи, що він працює там, де повинен, з точністю менше дюйма.

Для використання автономного трактора аграріям необхідно лише доставити машину на поле та налаштувати її на автономну роботу. Використовуючи John Deere Operations Center Mobile, вони можуть просто провести пальцем ліворуч, щоб запустити машину. Під час роботи машини фермер може залишити поле та зосередитись на інших завданнях, контролюючи стан машини зі свого мобільного пристрою.

Operations Center Mobile забезпечує доступ до відео, зображень, даних у реальному часі та дозволяє фермеру регулювати швидкість, глибину та багато іншого. У разі будь-яких аномалій якості роботи або проблем зі машиною фермери будуть повідомлені про це дистанційно та зможуть внести корективи для оптимізації роботи тракторів.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus