На Львівщині реалізують три проекти на підтримку селянських господарств

15 лютого 2016 144 0
На Львівщині підтримають особисті селянські господарства
Львівська ОДАНа Львівщині підтримають особисті селянські господарства

На Львівщині у 2016 р. на підтримку малих селянських господарств області запровадять три проекти, повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Зокрема, йдеться про проект «500 успішних сімейних господарств», «Розвиток молочної кооперації» у Турківському районі та мандрівні ярмарки «Добрі традиції Галичини».

«Що стосується проекту «500 успішних сімейних господарств», то розпочали його реалізацію ще наприкінці минулого року. Пілотними обрали Жовківський, Перемишлянський, Золочівський та Кам'янка-Бузький райони. Суть його полягає у залученні особистих селянських господарств до вирощення ягід чи овочів на власних паях та збуту продукції замовнику», — зазначила Наталія Хмиз.

За її словами, створений сількогосподарський обслуговуючий кооператив матиме повністю юридичний та технологічних супровід організації процесу.

«Розвиток молочної кооперації» реалізовуватиметься у Турківському районі, де розташована найбільша кількість господарств. Загалом на Турківщині налічується 407 господарств, де утримують 4 і більше корів. Результатом цього проекту стане відкриття двох мініпереробних підприємств на території Турківського району з виробництва сиру, 25 заготівельних пунктів потужністю близько 700 кг на добу та створення понад тисячі робочих місць», — заявила посадовець.

Також додала, що у районах області організовуватимуть мандрівні ярмарки, на яких реалізовуватимуть продукцію місцевих товаровиробників.

Виконано за допомогою Disqus