В Україні зросла кількість свиней

12 січня 2022 153 0
Свині
Свині

В Україні кількість свиней за рік зросла на 2%.Така позитивна динаміка відбулася завдяки збільшення поголів'я у сільгосппідприємствах. Про це йдеться в матеріалі «Як вивести тваринництво із кризи?» на АgroРolit.com

Як пояснили у асоціації «Свинарі України» (АСУ), 2021 р. став для промислового свинарства особливо складним. 

«За попередніми оцінками, вітчизняні виробники свинини завершать рік зі збитками близько 10%. Унаслідок такої ситуації низка свиногосподарств, які спеціалізуються на відгодівлі товарних поросят, уже призупинили свою діяльність, а окремі виробники закритого циклу змушені скорочувати маточне поголів’я та обсяги виробництва, щоб забезпечити себе обіговими коштами», — наголосила президент АСУ Оксана Юрченко

З її слів, негативно на галузі позначилися і податкові зміни — повернення 20%-ої ставки при операціях з постачання живих свиней спричинило диспропорцію між податковим кредитом та податковим зобов’язанням, змушуючи підприємства частково покривати цю різницю з обігових коштів. 

«Така ситуація посилила позиції виробників нелегального ринку свинини, частка якого оцінюється у 30% від обсягів промислового виробництва», — наголосила експертка. 

В умовах, що склалися, вітчизняне свинарство потребує комплексної підтримки з боку держави, щоб зупинити стагнацію, стимулювати детінізацію ринку та сприяти розвитку галузі.

Читайте також: Ціни на живець свиней — прогноз на 10-16 січня

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus