Українських аграріїв закликали збільшити темпи торгівлі фуражною пшеницею

14 січня 2022 1842 0
Зерно
Зерно

В Мінагро закликають аграріїв та трейдерів збільшити експорт фуражної пшениці до кінця 2021/22 МР, що зможе призупинити  темпи інфляції в країні. Повідомляє Reuters.

«Поки що ми не бачимо небезпеки для внутрішнього ринку пшениці. Раджу трейдерам перейти на експорт фуражного зерна, щоб не підживлювати зростання внутрішніх цін на пшеницю», — наголосив заступник міністра агрополітики і продовольства Тарас Висоцький.

Згідно з даними міністерства, обсяг експортованої продовольчої пшениці вже досяг 80% від загального обсягу експорту, що очікується в цьому сезоні. До того ж Україна продала на зовнішні ринки 5,3 млн т фуражної пшениці в сезоні 2021/22 року, або близько 45% від можливого обсягу експорту.

«Урядовці були стурбовані тим, що активний експорт призведе до зростання внутрішніх цін на високоякісну борошномельну пшеницю, що зробить цей основний продукт дорожчим у той час, коли інфляція в Україні близька до максимуму 2018 р. Проте виробники та торговці кажуть, що дані міністерства не враховують контракти, які вже підписали», — йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Оприлюднено експортні ціни на фуражні зернові

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus