Вологість кукурудзи у мене була не вище 15% у дощовому регіоні — фермер

14 січня 2022 2401 0
Вологість кукурудзи у мене була не вище 15% у дощовому регіоні — фермер

Гібрид кукурудзи РАМ 1023 «Агрокорпорації «Степова» цьогоріч на Дніпропетровщині показав не лише гарну врожайність, а й значно нижчу вологість за інші гібриди в умовах високої вологості. Про це розповів Олександр Покась, співзасновник ФГ «Твердиня-Агро» в матеріалі «Посівна-2022 та ціна насіння кукурудзи: як зменшити витрати, але не якість», пише Kurkul.com.

За словами фермера, у 2021 р. погода була сприятливою для врожайності кукурудзи з точки вологи — гібриди кукурудзи різної селекції, навіть вітчизняної, показали гарні результати. Проте, за його словами, є один нюанс.

«За схожої врожайності в дощових умовах минулого року у регіоні збирали кукурудзу з вологістю 20-22%. Тоді як у нас по РАМ 1023 найвища була 15,7%, але здебільшого не перевищувала 13-14%. Тож уявіть — 8,2 т/га і волога 14%. У нас на елеваторах навіть нічого не скидали. Тим більше, що за нинішніх умов вони трохи підвищили базову норму, встановивши її на рівні 15%. Звісно, я й на наступний рік узяв цей гібрид. Зрозуміло, що навряд чи ще раз так пощастить із опадами, але я впевнений, що навіть у гірших умовах він себе покаже гідно», — пояснив фермер.

Він також розповів, що співпрацювати з «Агрокорпорацією «Степова» господарство почало 8-10 років тому. Наразі сіють переважно їхні гібриди кукурудзи, зокрема, РАМ 1023.

«І що можу сказати стосовно селекції «Степової» — насіння вирощене і районоване у нас, і дуже підходить саме для наших умов. Вони бувають різними, останнім часом відчуваємо дефіцит вологи. Але, що ця вітчизняна селекція, що відомі зарубіжні бренди, — дають в таких умовах однакову врожайність. Та при цьому різниця в ціні на посівну одиницю досить значна», — додав Олександр Покась.  

Читайте також: Експерт розповів, як уникнути підробленого насіння кукурудзи

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus