Різниця в ціні між органічною і конвенційною пшеницею зростатиме — думка

16 січня 2022 1570 0
Зерно пшениці
Kurkul.comЗерно пшениці

Наразі органічна пшениця відрізняється в ціні від конвенційної на 20-30%. Надалі ця різниця може зростати. Таку думку висловив керівник господарства «Дунайський аграрій» Роман Дяжук в матеріалі «Зменшення пестицидного навантаження — це соціальна відповідальність перед нашими дітьми» на Kurkul.com.

Зі слів фермера, багато хто йде в «органічну» продукцію розраховуючи, що там більше грошей. Та це помилкове бачення, адже дві основні риси органічного рослинництва — це менші врожаї та більші ризики. 

«З власного досвіду скажу, що на початкових етапах органічного фермерування, вся ця історія — стовідсотково не про гроші. Звісно, що вони потім обов’язково з’являться, коли вже буде надбана та відпрацьована власна індивідуальна технологія роботи з тією чи іншою культурою за індивідуальних умов», — поділився досвідом фермер. 

До того ж він розповів, що в органічному землеробстві на перший план виходить філософський момент: органічна продукція — не просто здорова їжа, це ще і здорова нація. 

«Зменшення пестицидного навантаження на ґрунт — це соціальна відповідальність перед нашими дітьми. Все що аграрії залишають в землі, обов’язково потрапляє до екосистеми. Отже, органічна продукція — це, по-перше, турбота про здоров’я людей, по-друге — турбота про довкілля», — наголосив Роман Дяжук.

Читайте також: Україна експортуватиме органіку до ЄС за новими правилами

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus