На Херсонщині аферисти продавали іноземцям неіснуючу сільгосппродукцію

13 січня 2022 116 0
Затримання аферистів
Нацполіція Херсонської обл.Затримання аферистів

На Херсонщині група аферистів офіційно зареєструвала фірму з реалізації сільгоспродукції та уклала договір про продаж великої партії курячих яєць одній іноземній компанії. Після того, як аферисти отримали частину грошей, а саме $20 тис., перемовини з покупцями обірвались, а підприємство припинило діяльність. Про це розповіли в пресслужбі Нацполіції області.

Як з’ясувалося, закордонна компанія мала намір закупити на території Херсонщини продукцію тваринництва. 

«Сума торгового контракту мала скласти кілька десятків тисяч доларів США. Та, щоб розпочати відправку, продавець запросив $20 тис. передоплати. Покупці погодилися і у вказаний термін відправили передоплату. Однак, час спливав, а товар покупці так і не отримали. Тому звернулися в поліцію», — розповіли правоохоронці. 

Під час перевірки виявилося, що вказаної потерпілими фірми вже не існує. В ході слідства полісмени встановили групу чоловіків, які могли бути ймовірними зловмисниками. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Також оперативники встановили, що злочинна група таким же шляхом обдурила компанії з Азербайджану, Угорщини, Іраку та Італії, які втратили понад $200 тис.

Читайте також: Підозрюваного у замаху на Лещенка залишено під вартою

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою