Аналітики прогнозують зниження світового виробництва сої

17 січня 2022 4893 0
Аналітики прогнозують зниження світового виробництва сої

Аналітики IGC знизили прогноз світового виробництва сої у 2021/22 МР на 12 млн т у порівнянні з листопадом, до 368 млн т. Про це повідомляє Latifundist.com, з посиланням на звіт IGC.

«Чисте скорочення світової пропозиції відображено у зниженні прогнозу споживання — хоча він, як і раніше, знаходиться на новому високому рівні — і запасів. Значною мірою знижувальне коригування очікувань щодо запасів пов'язане з основними експортерами, а саме Бразилією та Аргентиною. Обсяг торгівлі (жовтень/вересень) прогнозується трохи нижче, ніж раніше, на рівні 167 млн т (+4%)», — зазначається у повідомленні.

Оскільки вищий врожай у США компенсує потенційно менший урожай у Південній півкулі, світове виробництво сої у 2021/22 МР очікується на декілька відсотків вище, у порівнянні з минулим роком і складе 368 млн т.

Читати за темою: Прогноз виробництва кукурудзи для України підвищено до 42 млн т

Аналітики IGC акцентували, що на тлі подальшого зростання в Азії та трьох основних країнах світове споживання має досягти нового піку, причому зростання попиту частково пов'язане з обмеженою пропозицією альтернативних сортів, а саме ріпаку/каноли.

Також прогнозується зниження запасів на 6% у порівнянні з минулим сезоном до 52 млн т, включаючи скорочення запасів експортерів. Завдяки азіатському попиту торгівля, за прогнозами, збільшиться на 4%, до 167 млн ​​т.

Читайте також: Зниження попиту та падіння цін на соняшник у 2022 році не очікується — експерт

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus