Експерт розповів, які сорти насіння логічно обирати для різних регіонів України

18 січня 2022 156 0
Поле пшениці
Поле пшениці

Для українського Півдня та Сходу логічно підбирати посухостійкі сорти та гібриди насіння. В той час як для умов Західної України, варто звертати уваги на гібриди з низьким ФАО і високим потенціалом до віддачі вологи. Про це розповів  кандидат біологічних наук, член Ради спілки UFV, провідний агроном-консультант IFC Микола Волкогон в матеріалі «Нічого страшнішого за чорний пар для мікробіоти ґрунту немає» на Kurkul.com.

«Ми маємо чітко підібрати ту технологію обробітку ґрунту, яка буде відповідати та сприяти максимальному розвитку кореневої системи. А працюючи з генетикою ми підберемо ті рослини, які більш адаптовані до тих чи інших умов, залежно де географічно знаходиться наше господарство», — розповів Микола Волгокон.

Щодо біопрепаратів для стимуляції росту, захисту та збалансованого живлення рослин, то потрібно чітко розуміти, який препарат слушно застосовувати в ту чи іншу фазу розвитку рослини. 

«Якщо ми хочемо сприяти розвитку кореневої системи, то маємо використовувати препарати, доречні для початкових етапів розвитку. Коли ми впливаємо вже більше на кількісні та якісні показники врожайності, то ми маємо чітко розуміти, що це вже фази виходу в трубку, цвітіння,  безпосередньо вже формування врожаю, налив зерна. І вносимо в ці фази, відповідно, якісний продукт», — пояснив експерт.

Читайте також: Льодяна кірка може призвести до пошкодження посівів озимини — Держпродспоживслужба

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus