Зараз у державі знищується фермерство — експерт

15 лютого 2016 108 0
Фермерам потрібен єдиний фіксований податок
zoo-farm.ruФермерам потрібен єдиний фіксований податок

Фермерам потрібен не фіксований, а єдиний сільськогосподарський податок, який би усунув можливість корупційних дій з боку фіскальних органів, з боку штрафних санкцій, адже з’явились нові форми для подачі документів, сказав голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Львівщини Ярослав Кардаш, пише Vse.Media.

За його словами, у фермера не має можливості ходити по кабінетах і здавати звітність під час сезону врожаю. Та й коштів, аби найняти бухгалтера теж немає. Якщо хочуть знищити фермерство і зробити плацдарм для агрохолдингів, то ми здаватися не будемо. Зараз у державі знищується місцеве підприємство і фермерство, а натомість створюються умови, аби холдинг забрав їх за безцінь. Вже потім холдинг кидає ціну, де монополія диктує умови, бо немає з ким конкурувати.

«З огляду на те, ми вдавалися до непопулярних кроків (перекривання доріг), аби привернути увагу до сільського господарства, просили Порошенка заветувати цей закон, хоча би у частині його дії на малі і середні сільськогосподарські підприємства, але нас проігнорували повністю. Це свідчить про те, що ситий голодного не розуміє», — вважає експерт.

Також Ярослав Кардаш розповів, що хоч у с. Солонці була єдина короткотермінова акція, але якщо аграрії не будуть почуті, то у області відбудуться і інші акції.

«Можливо під Львівською ОДА, можливо, перекриття одночасно на радіальних трасах республіканського значення, потужностей в нас достатньо, аби перекрити 4-5 напрямків і заблокувати повністю рух. Але додам, що ми бачимо розуміння з боку ЛОДА – влада старається нас почути, готуються зустрічі з депутатами ВРУ від Львівщини, щоб донести до них наші вимоги. 24 лютого у Києві відбудеться з’їзд фермерів України, у якому ми визначимося про подальші наші кроки», – наголосив він.

Виконано за допомогою Disqus