Тваринництво на Півдні збиткове — фермер

19 січня 2022 4794 0
Іван Доценко, керівник ПОСП АФ «Мир»
Іван Доценко, керівник ПОСП АФ «Мир»

На Півдні вигідніше займатися рослинництво, ніж тваринництвом. Таку думку висловив керівник ПОСП АФ «Мир» Іван Доценко у матеріалі «Господарство почало економічно зростати після відмови від тваринництва» на Kurkul.com.

За його словами, наразі у господарства основний вид діяльності — вирощування зернових культур.

«Раніше і тваринництво було, але воно майже завжди працювало «у мінус». Закрили ми тваринницький напрям у 2008 році. До цього утримували 800 голів дійного стада, а загалом мали 2300-3400 голів ВРХ. До нашої структури входило 700-800 га кормової групи, з них було 4-5 позицій люцерни по 62 га, решта землі йшла під посіви кукурудзи на силос та однорічних трав. Тобто ці 800 га працювали на тваринництво, котре натомість нічого не давало», — пояснив Іван Доценко.

Він додав, що тваринництво на Півдні збиткове.

«Але ми довго не здавалися і намагалися урізноманітнити його галузі, заводили курей, качок, свиней, овець. Все ж тваринницький напрям завжди обходився нам щонайменше у мільйон гривень збитків. Ми намагаємося харчувати співробітників у нашій їдальні м’ясними стравами, для цього завжди утримували деяку кількість свійських тварин. Але реалії вимагають від нас розпродати поголів’я, адже тепер легше купити, ніж утримувати. Так, три дні тому наші останні 8 страусів попрямували до нових власників…», — розповів аграрій.

Читайте також: Українські птахівники зможуть знову експортувати продукцію до ЄС

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus