АТБ не зупинятиме продаж соціально значущих товарів

20 січня 2022 103 0
АТБ не зупинятиме продаж соціально значущих товарів
Depositphotos

В мережі супермаркетів «АТБ» спростували інформацію стосовно призупинення продажу яєць, гречки й інших соціально значущих продуктів. Про це повідомив генеральний директор корпорації «АТБ» Борис Марков у Facebook

Раніше Кабінет Міністрів України вирішив повернути держрегулювання цін на соціально значущі харчі. До кінця карантину торговельна надбавка для цієї категорії продуктів не може перевищувати 10%. 

Згодом з'явилася інформація про те, що подібні дії уряду можуть призвести до дефіциту в магазинах деяких торговельних мереж яєць, гречки й інших соціально значущих продуктів. Зокрема було повідомлено, що мережа «АТБ» припиняє їхній продаж

«Встановлена планка націнки не більш ніж 10% за документом не покриває витрати більшості операторів ринку на логістику, сезонне списання й інші операційні послуги. Отже, це може призвести до припинення реалізації зазначених харчів до моменту налагодження всіх процесів і розуміння порядку їхнього ціноутворення», — зазначив Борис Марков, аналізуючи наслідки держрегулювання. 

Водночас у його словах не було інформації про намір корпорації «АТБ» призупинити продаж харчів, що підпадають під урядове цінове регулювання. Компанія ж офіційно завірила, що не збирається прибирати такі товари з полиць своїх магазинів.

Читайте також: Мінагрополітики підписало меморандум із виробниками соціально значущих товарів

«Поспішаємо завірити, що реалізація соціально значущих продуктів у магазинах нашої торговельної мережі призупинятися не буде. А от щодо інших операторів ринку — питання відкрите», — прокоментував Борис Марков.

За його словами, Асоціація ритейлерів України (RAU), Європейська Бізнес Асоціація (EBA), учасники й експерти ринку продуктового ритейлу вже підготували та надіслали уряду пакет документів, де висловили свої думки та пропозиції стосовно того, як можна уникнути складних наслідків ситуації, що склалася.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою