На Полтавщині фермери отримали від ОДА кредити на 1,5 млн грн

24 січня 2022 147 0
Гроші
Гроші

На Полтавщині трьом фермерським господарствам надали кредитні кошти на суму 1,5 млн грн за Програмою розвитку та підтримки аграрного комплексу області. Ці кошти фермери планують використати на придбання поголів’я й оновлення техніки. Повідомили на сайті ОДА.

Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини розпочала роботу в 2021 р. і розрахована ще на 6 років. Вона створена для підтримки малих і середніх сільгоспвиробників. Торік аграрії й фермерські господарства Полтавщини скористалися Програмою й одержали компенсацію з обласного бюджету за різними напрямами.

«Завдяки програмі в області висадили 6,5 га нових плодово-ягідних насаджень і встановили систему зрошення. Приростили більше 90 корів, телиць і нетелів, отримали сертифікати відповідності органічної продукції. Крім того, закупили 9 тракторів, автомобіль для перевезення молока, доїльне обладнання, оснащення для охолодження й визначення показників якості молока, заготівлі й переробки кормів. За всіма цими напрямами отримали компенсацію», — розповів заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Читайте також: Одна з областей України збільшила виробництво с/г продукції на 90%

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus