На українському ринку з’явився новий препарат для ріпаку

24 січня 2022 175 0
Ріпак
Kurkul.comРіпак

Компанія «Ерідон» презентувала українським аграріям британський високоефективний інсектицид Райнер Стар, який призначений для захисту посівів ріпаку від комплексу шкідників, в тому числі і в період цвітіння. Повідомили в пресслужбі компанії.

«Діючою речовиною препарату є ацетаміприд у концентрації 200 г/л, який знищує комах контактно-шлунковим способом, характеризується системним переміщенням в тканинах рослини і належить до інсектицидів з групи неонікотиноїдів», — розповіли в компанії. 

На відміну від інших інсектицидів на основі ацетаміприду, Райнер Стар має зручну для використання, рідку препаративну форму у вигляді водорозчинного концентрату та чистоту діючої речовини ≥99%. 

Цікаво, що у  ЄС інсектициди, що належать до хімічного класу неонікотиноїдів заборонені до використання у відкритому ґрунті в зв’язку з їх високою токсичністю до бджіл. Винятком є ацетаміприд з чистотою ≥ 99%, оскільки для цієї хімічної сполуки Європейським органом з безпеки продуктів харчування (EFSA) встановлено низький ризик для бджіл.

Нагадаємо нещодавно йшлося, що більшість випадків загибелі бджіл в Україні пов’язані з отруєнням пестицидами.

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus