На Тернопільщині запустять виробництво агродронів

26 січня 2022 240 0
Дрон
Дрон

На Тернопільщині триває підготовка до запуску виробництва літальних і наземних безпілотних апаратів, які будуть використовуватись у сільському, лісовому, водно-болотному господарствах, а також у сфері переробки агропродукції та в організації безпеки. Про це розповів голова Лановецької громади Роман Казновецький, пише gazeta1.

За словами посадовця, завдяки секторальній підтримці Лановецька громада виграла 2,5 млн грн на реалізацію індустріального парку «LANIVTSI». Як зазначив Роман Казновецький, площа парку — 20 га. На будівництво якогось виробництва виділятиметься по 2 га, оскільки незабудоване місце, за словами мера, буде розділене на 8 ділянок.

«До нас приїжджали спеціалісти, проводили аналіз індустріального парку і пропонували, що було б добре у Ланівцях робити. Ми обговорювали харчову промисловість — переробка сільськогосподарської продукції, завод із виробництва чогось. Збиралися в міській раді, аналізували, добре це чи ні, але дійшли до висновку, що харчова промисловість слабенько б розвивалася. Брали до уваги машинобудування, але про будівництво дронів, якщо чесно, навіть не думали», — розповів Роман Казновецький.

Як зазначається у матеріалі, в Україні поки що немає концепції індустріального парку, де б серед іншого виготовляли дрони. У них досить хороша перспектива в майбутньому.

Нагадаємо, компанія DroneUA за результатами роботи у 2021 р. стала переможцем премії The Global Best Contribution Award, яку компанія XAG проводила серед офіційних дистриб'юторів.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus