Війна України з Росією може викликати голод в Африці та Азії

27 січня 2022 206 0
Зерно
Зерно

Сільськогосподарський експорт з України має вирішальне значення для населення деяких країн Африки та Азії. Перебої з експортом, які виникнуть через напад Росії, можуть посилити напруженість в азійсько-африканському регіоні та спричинити голод. Про це розповів аналітик з харчових продуктів і сільського господарства з Breakthrough Institute Алекс Сміт.

«Наприклад, Ємен і Лівія імпортують з України 22% і 43% від загального споживання пшениці відповідно. Єгипет, найбільший споживач української пшениці, імпортував понад 3 млн т у 2020 р. — приблизно 14% від загального обсягу пшениці. Згідно з даними ФАО, Україна також постачала 28% малайзійської, 28% індонезійської та 21% споживання пшениці в Бангладеш у 2020 р.», — повідомив аналітик. 

Через нестабільність в Україні і світі, в таких країнах, як Лівія, Ємен і Ліван, додаткове підняття цін на харчі та голод можуть легко погіршити і без того погану ситуацію.

«Є багато причин, чому російське вторгнення в Україну має бути зупинено. Головна причина — це перебої в постачанні їжі з України. Якщо вторгнення неминуче, уряди в усьому світі повинні бути готові до швидкого реагування, в тому числі шляхом відправки продовольчої допомоги нужденним країнам та прискорення зміни ланцюга поставок для перенаправлення експорту до поточних клієнтів України», — наголосив Алекс Сміт.

Читайте також: 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus