Синоптики прогнозують опади та налипання мокрого снігу

31 січня 2022 144 0
Синоптики прогнозують опади та налипання мокрого снігу
Depositphotos

Останній день січня пройде з короткочасними опадами, суцільною хмарністю та штормовим вітром. Лише на півдні та південному заході передбачається сонячна погода з частковою хмарністю, без істотних опадів. Про це повідомляють аналітики сервісу агропогоди Метео Фарм.

За прогнозами, вітер почне поступово слабшати та вже з 3 лютого середня швидкість досягатиме 2–5 м/с.

«Упродовж тижня очікуються короткочасні опади, ожеледь, ожеледиця, налипання мокрого снігу, на Півдні дощитиме. 2 лютого значні опади пройдуть на Сході, в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпровській та Полтавській областях. 3-го лютого значні снігопади та мокрий сніг очікуються в Донецькій та Луганській областях. Найбільша кількість опадів прогнозується у Закарпатській області протягом 2, 4 та 5 лютого», — розповіли у Метео Фарм.

В нічний час на Півночі температура досягне відмітки -1…-9°C, денна  температура знаходитиметься в межах -4…+2°C, в східних областях вночі -9…+2°C, вдень повітря прогріється до -3…+4°C.

Читайте також: Завдяки випробуванню у жорстких умовах вітчизняне насіння стійке до природних змін

В центральних областях вночі температура коливатиметься від 0 до -8°C, денна складе 4…+2°C, на Заході вночі 0…-7°C, вдень -3…+5°C. В південних областях нічна температура досягне відмітки -7…+2°C, денна -2…+7°C.

Температура ґрунту досягне позначки -3…+1°C, на Заході та у Вінницькій області знаходитиметься в межах 0…-5°C. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus