Ціни на сою та кукурудзу в Чикаго продовжують бити рекорди

31 січня 2022 4678 0
Ціни на сою та кукурудзу в Чикаго продовжують бити рекорди

Найбільш активні ф’ючерси на сою та кукурудзу в Чикаго досягли нових семимісячних максимумів під час азійських торгів у понеділок, оскільки трейдери побоюються, що можливе зниження поставок врожаю з Південної Америки може підтримати попит на американські культури. Повідомляє Kurkul.com, з посиланням на Reuters.

«Занепокоєння щодо посушливих умов, які шкодять посівам у Південній Америці, підкріплювали настрої світового ринку зернових та олійних культур у 2022 р., допомагаючи американським ф’ючерсам на сою та кукурудзу отримувати стабільний прибуток, оскільки трейдери намагаються оцінити, як втрачені поставки в Бразилії та Аргентині вплинуть на попит щодо американських культур», — зазначається у повідомленні.

Березневі ф’ючерси на сою цього року виросли на понад 11%, тоді як на березневу кукурудзу — понад 8%, оскільки обидві культури готуються до боротьби за посівні площі в Сполучених Штатах цієї весни.

Чиказька пшениця також зросла, оскільки трейдери оцінили, як протистояння навколо України.

Нагадаємо, 26 січня ф'ючерси сої в Чикаго досягли семимісячного максимуму завдяки технічним покупкам та зростанню на ринках енергоносіїв та історично високих цін на пальмову олію. 

Ціни на соняшник та сою в Україні також зросли за підтримки девальвації гривні та росту олійного сегмента на світових ринках. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus