Перша сплата мінімального податкового зобов’язання відбудеться через рік — Мінагрополітики

1 лютого 2022 8352 0
Перша сплата мінімального податкового зобов’язання відбудеться через рік — Мінагрополітики
Kurkul.com

Перша сплата мінімального податкового зобов’язання відбудеться за результатами 2022 р. у лютому 2023 р. Про це йшлось під час засідання агроподаткового штабу, пише пресслужба Мінагрополітики.

Нагадаємо, від початку 2022 року мінімальне податкове зобов’язання нараховується всім власникам сільськогосподарських ділянок. 

У мінімальне податкове зобов’язання входять:

  • податок на землю;
  • податок з доходу за продаж урожаю, вирощеного на цій ділянці;
  • податок на доходи фізичних осіб;
  • військовий збір із зарплати найманих працівників.

«Податковий штаб функціонує майже два роки, де скоординована взаємодія всіх учасників робочої групи забезпечує вирішення проблематичних питань для аграрного бізнесу. Нам важливо знати, з якими проблемами у сфері оподаткування, ліцензування або держпідтримки стикаються аграрії та в експертному колі напрацювати відповідні рішення, які покращать функціонування їх бізнесу», — зазначив перший заступник Міністра Тарас Висоцький.

Як зазначається, під час засідання учасники обговорили питання мінімального податкового зобов’язання щодо земель сільськогосподарського призначення. Присутніх поінформували, що таке нововведення торкнеться зокрема тієї землі, що обробляється незаконно і з неї отримується і продається врожай, проте податки не сплачуються в повному розмірі і частина доходу приховується. На тих аграріїв, які обробляють землю і офіційно сплачують усі податки, ця норма Податкового Кодексу не вплине.

Також було зазначено, що мінімальне податкове зобов’язання не визначається для земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, які належать фізичним особам на праві власності та/або на праві користування та станом на 1 січня 2022 року заходилися у межах населених пунктів. Перша сплата мінімального податкового зобов’язання відбудеться за результатами 2022 р. у лютому 2023 р.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus