У парламенті закликають знизити ставку ПДВ для товаровиробників до 0%

2 лютого 2022 286 0
У парламенті закликають знизити ставку ПДВ для товаровиробників до 0%

Влада Польщі мінімум на пів року знизила ставку ПДВ для харчової промисловості та аграріїв. Підстава — боротьба зі зростанням цін. Такі новації можуть негативно вплинути на український ринок. Про це в інтерв'ю AgroPolit.com заявив секретар аграрного комітету, депутат «За майбутнє» Іван Чайківський.

На думку нардепа, така ініціатива Польщі сприяє погіршенню конкурентоспроможності українських виробників у порівнянні з виробниками ЄС.

«Законопроєкт, який вводиться в Польщі, є досить серйозним сигналом для нашої влади. Тому я звертаюся до уряду, Мінагрополітики: сьогодні нам потрібно розробити спільний законопроєкт про зниження ставки ПДВ для аграріїв, який вирівняє конкурентну спроможність українських товаровиробників з європейськими. Якщо цього не зробимо — втратимо ринки», — заявив Іван Чайківський.

Він додав, що наші товаровиробники таких дотацій не мають.

«Вони працюють один на один з тими проблемами, які є сьогодні на ринку. І все закуповують для виробництва за ринковими цінами. Ми маємо зменшити ставку ПДВ для продуктів до нуля... Наше головне завдання — щоб на полицях магазинів харчі подешевшали на 20%», — підсумував нардеп.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus