ЄС. Фермери вимагають збільшення держпідтримки

16 лютого 2016 47 0
Фермери Євросоюзу просять додаткової підтримки
vkurse.uaФермери Євросоюзу просять додаткової підтримки

Фермери Євросоюзу просять додаткової підтримки, повідомляє «Інфагро», посилаючись на Irish Farmers Journal.

Кілька держав-членів ЄС звернулися до Єврокомісії з проханням про додаткову підтримку м'ясного і молочного сектора на Сільськогосподарській Раді 2015 р.

Як прокоментував ситуацію міністр сільського господарства Франції Стефан Ле Фоль, на засіданні ради представники країн брали участь у напруженій дискусії про підтримку м'ясного і молочного сектора.

Раніше у вересні 2015 р. засідання Єврокомісії, присвячене екстреним заходам підтримки галузі, завершилося виділенням додаткових €500 млн, які були розподілені між країнами. Крім того, було вирішено, що фермери будуть отримувати 70% авансових прямих платежів в якості антикризового інструмента.

«Вжиті заходи були неефективними. Фермери виробляють більше, а ціни продовжують падати», — заявив Ле Фоль.

Французький міністр додав також, що комісар ЄС з питань сільського господарства Філ Хоган буде 25 лютого у Парижі, щоб обговорити пропозиції щодо підтримки сектора, які можуть включити додаткові заходи по просуванню європейської продукції і кредити на експорт.

Ле Фоль також уточнив, що пропозиції французької сторони включають ініціативи щодо обмеження виробництва свинини. Однак, як заявив французький чиновник, такий захід не означає, що необхідно повернутися до системи квот.

«Але той факт, що ми лібералізували все, привів до того, що виробництво вийшло з-під контролю, без додаткових інструментів це може мати руйнівні наслідки», — попередив Ле Фоль.

Комісар Хоган заявив, що незадоволений ситуацією на ринку молока і свинини.

«Ця проблема вимагає загального для ЄС рішення, а не точкових заходів від окремих держав», — сказав єврокомісар.

Виконано за допомогою Disqus