Кабмін затвердив угоду про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною

3 лютого 2022 112 0
Кабмін затвердив угоду про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною

Вчора, 2 лютого, під час засідання Кабінет Міністрів України було затверджено проєкт угоди про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною. Про це йдеться на Урядовому порталі.

«Завдяки Угоді всі дружні країни Чорноморського басейну — Грузія, Молдова, Болгарія, Румунія, Туреччина та Україна — будуть поєднані угодами про вільну торгівлю зі спільними правилами», — підкреслила Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Згідно з інформацією, ключова позиція домовленості — встановлення Туреччиною 0% мит на 10 337 товарних позицій, що складає 95% від загальної кількості товарів, які експортуються Україною. Крім того, ще на 1348 товарних позицій будуть діяти тарифні квоти або зменшені мита.

«Завдяки встановленню 0% мита на постачання Туреччиною зернових Україна отримає покращені умови доступу на турецький ринок переробленої аграрної продукції. Також Угодою передбачається повне скасування турецьких мит на промислову продукцію», — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Володимир Зеленський повідомив про підписання угоди щодо вільної торгівлі з Туреччиною під час виступу на відкритті сьомої сесії IX скликання Верховної Ради 1 лютого.

Читайте також: Польща знизила ПДВ на продукти, пальне, добрива та газ

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus