Експерти розповіли, на які нішеві ягоди в Україні є попит

6 лютого 2022 262 0
Суниця
DepositphotosСуниця

Останнім часом в Україні популярними нішевими ягодами стали суниця, порічки, обліпиха, жимолость, бузина та інші. Фермерам слід замислитись над збільшенням їх насаджень. Про це повідомили в Українській плодоовочевій асоціації.

«Якщо говорити про вже розкручені ніші, то це обліпиха, для якої є відносно масовий ринок. Серед інших ніш досить привабливою виглядає суниця альпійська, перспективними є жимолость та ожина, але поки що масового ринку для них немає. Чи буде він, коли він з’явиться, залежатиме від зусиль виробників, трейдерів, переробників, і не лише в Україні»», — розповів заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН Олександр Ярещенко.‎  

Економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак погодився з такою думкою. Він зазначив, що в Україні, наприклад, продовжує зростати попит на саджанці жимолості. Популярністю користується й обліпиха. До того ж ЄС та Японія вже протягом кількох років активно імпортують з України заморожену бузину, що також є актуальною нішею.

Читайте також: Площі під лохиною в Україні за останні роки зросли втричі

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus