На початку лютого ціни на зернові традиційно знижуються — експерт

4 лютого 2022 12015 0
Зерно на складі
Kurkul.comЗерно на складі

Ціни на зернові в кінці січня на початку лютого відправляються в корекцію, яка триває до квітня. На зниження ціни вплинули традиційні фундаментальні фактори, які присутні на ринку кожен рік. Про це розповів аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко у коментарі для Latifundist.com.

«Зниження ціни зазвичай пов’язане із падінням торгівельної активності в Китаї на фоні тривалого святкування китайського Нового року, але це більше впливає на ринок кукурудзи. Також в цей період активно збирають урожай зернових в Латинській Америці, а Австралія, яка два останні сезони збирає рекордний урожай пшениці, активно експортує її в країни Азії», — пояснив експерт.

За словами аналітика, ще одним фактором, який відтискає ціни вниз є зниження ліквідності ринку пшениці в другій половині сезону, оскільки основний обсяг експортується до Нового року.

«Але в цьому МР ми отримали новий чинник про який вже багато говорили — можливість повномасштабного військового конфлікту між Україною і РФ. Це фактор, який негативно впливає на попит на наші зернові, оскільки покупці не матимуть гарантій вивезення законтрактованих обсягів в разі загострення», — прокоментував аналітик.

Відтак сьогодні в українських портах ціни на пшеницю фуражну та продовольчу знизились. Також почали просідати ціни на кукурудзу.

Читайте також: Експортні ціни на чорноморську пшеницю впали до тримісячного мінімуму

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus