Ціни на с/г продукцію — огляд за 7 лютого від Zernotorg.ua

7 лютого 2022 19812 0
Ціни на с/г продукцію — огляд за 7 лютого від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта              

Станом на 7 лютого в порту Миколаєва ціна продовольчої пшениці становить 9 205 грн/т, що на понад 100 грн/т нижче показника минулого тижня. Також знизилась ціна на фуражну пшеницю, водночас кукурудза та ячмінь подорожчали.

В портах Одеської обл. ціни на пшеницю від п'ятниці майже не змінились. Кукурудза та ячмінь подорожчали.

Ціна соняшнику наразі 20 600 грн/т, соя вартує 17 800 грн/т, ріпак — 19 600 грн/т.

Нагадаємо, світові ціни на кукурудзу в січні зросли на 3,8% під впливом побоювань посухи в Південній півкулі, зокрема в Аргентині та Бразилії. Цьому також сприяла ситуація на ринку пшениці.

«Натомість експортні ціни на пшеницю у січні знизилися на 3,1% внаслідок сезонного збільшення пропозиції за рахунок великих урожаїв в Австралії та Аргентині. Зниженню цін перешкоджав незмінно високий попит, зумовлений скороченням світової пропозиції високоякісної пшениці, і невизначеністю щодо експортних поставок», — йдеться в повідомлення. 

Читайте також: Для фермерів стартує курс про ефективний трейдинг від експертів ринку

Ціни на зернові та олійні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus