На Дніпропетровщині запрацює багатофункціональна молочна ферма за 24 млн грн

9 лютого 2022 189 0
На Дніпропетровщині запрацює багатофункціональна молочна ферма за 24 млн грн

У Вакулівській ОТГ на Дніпропетровщині працюють над створенням сучасної молочної ферми з навчальним хабом. Тут готуватимуть майбутніх фермерів та виробників крафтової продукції. Про це повідомили у Дніпропетровській ОДА.

Як зазначили у відомстві, розробляти проєкт допомагають міжнародні фахівці.

«Втілювати задумане Вакулівська громада вирішила разом із Апостолівською і Девладівською. Спільно взяли участь у проєкті зі співробітництва від програми «U-LEAD з Європою», Асоціації міст України, Німецького товариства Міжнародного співробітництва (GIZ). Виграли, отримали можливість скористатися допомогою експертів. Найперше, в розробці бізнес-плану та концепції майбутньої ферми», — розповіли в ОДА.

Читайте також: Прибутки виробників молока у січні стали одними з найгірших за останні сезони — Ярмак

Підприємство хочуть зробити демонстраційним. Там займатимуться переробкою молока, готуватимуть фермерів. Планується, що підтримуватимуть мікро-, малі та середні сільськогосподарські господарства. Попередньо молокозавод вирішили розмістити на території Вакулівської громади. А продукцію реалізовувати під торговою маркою «Фазенда «Вакулівська Балка».

«Маємо ще амбіції ставити у містах так звані MilkBox — автомати з продажу молока. Аби люди мали свіжу натуральну фермерську продукцію. Такі молокомати успішно працюють в Європі і Америці. Також набирають популярності на Близькому Сході», —  розповів Вакулівський сільський голова Артур Шевцов.

Робота над проєктом ферми — на фінальній стадії. Аби його реалізувати, потрібно 24 млн грн. Нині громада шукає інвесторів. А ще розглядає можливість отримати додаткові кошти з Державного фонду регіонального розвитку.

Читайте також: В Україні відбулось стрімке падіння виробництва молокопродукції — аналітики

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus