Мінагрополітики здійснюватиме контроль щодо безпеки якості продукції

10 лютого 2022 183 0
Мінагрополітики здійснюватиме контроль щодо безпеки якості продукції
Kurkul.com

Кабінет Міністрів України під час засідання 9 лютого передав повноваження щодо формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, державної політики у сфері ветеринарної медицини, органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції від Мінекономіки до Мінагрополітики.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Мінагрополітики отримало увесь необхідний для якісної роботи функціонал. Мова йде про формування державної політики у сферах: безпечності та якості харчових продуктів; карантину та захисту рослин; ветеринарної медицини; органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції», — розповів Роман Лещенко.

Він підкреслив, що це рішення Уряду передбачає передусім об’єднання та кооперацію усіх фахових спеціалістів у межах одного міністерства, обмін даними та їх координацію.

Згідно з постановою уряду про зміну підпорядкування Держпродспоживслужби, управління службою відійшло КМУ (перший віцепрем'єр, міністр економіки), а ряд функції з визначення політики відомства віддали Мінагрополітики.

Нагадаємо, через стан здоров'я та рекомендації лікарів голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька подала заяву на звільнення з посади за власним бажанням. 

Читайте також: В Україні страхування тварин є тільки на папері — думка

Виконано за допомогою Disqus