В Україні страхування тварин є тільки на папері — думка

10 лютого 2022 134 0
Свині
Свині

В Україні законодавчо страхування с/г тварин підтримується державою та низкою нормативних актів. Проте в сучасних реаліях страхові компанії відмовляються від цього виду діяльності через великі ризики. Про це йдеться в матеріалі «Страхування сільськогосподарських тварин: Україна ще у пошуках моделі» на Kurkul.com

«Моніторинг українського страхувального поля з прискіпливим вивченням цікавих прикладів цієї тематики практично нічого не дав. Телефонне опитування також виявилося безрезультатним, хоча на сайтах чи не кожної компанії все чинне. Однак усі ресурси далі переліку видів страхування тварин за ризиками не пішли. У декого і цього вже немає», — йдеться в матеріалі. 

Для фермерського господарства чи великої агрофірми страхування при відповідних критеріях привабливості є зручним інструментом захисту бізнесу, але сьогодні з-поміж страховиків працювати собі в збиток бажаючих немає.

«Ще свіжі спомини про події серпня 2019-го, коли на свинофермі«Галичина-Захід» водночас злягло 320 поросят, через що довелося знищити понад 90 000 свиней. Оговтатися від збитків не виходить навіть з роками», — наголошує автор матеріалу.

Читайте також: На Дніпропетровщині запрацює багатофункціональна молочна ферма за 24 млн грн

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus