В Тернополі сформовано найбільший флот дронів-обприскувачів на території Європи

12 лютого 2022 411 0
Дрони-обприскувачі бренду XAG
DroneUAДрони-обприскувачі бренду XAG

В Тернополі сформовано найбільший на території Європи флот дронів-обприскувачів, який нараховуватиме 118 одиниць безпілотної техніки. Про це Kurkul.com повідомили в компанії DroneUA.

Як зазначається, флот нараховуватиме 59 мобільних бригад, які в перспективі оброблять понад 500 тис. га посівів в агросезоні 2022 р.

Згідно з інформацією, DroneUA виконав масштабне замовлення з доставки дронів-обприскувачів бренду XAG. На початку 2022 р. клієнту було відвантажено першу партію із загальної кількості в 100 одиниць, що будуть доставлені протягом наступних кількох місяців.

«Це однозначно найбільше замовлення «в одні руки» за всю історію існування DroneUA. З «Роботизованими Агросистемами» ми розпочали співпрацю у 2019 році з реалізації 2 дронів. На той момент Ігор Чайківський, власник компанії, придбав дрони просто з цікавості «Чому б не спробувати?». Після того було ще кілька невеликих, в порівнянні з останньою, поставок. У 2021 році команда «Роботизованих Агросистем» відпрацювала сезон, обробивши близько 100 тис. га власним флотом та із залученням підрядників. А в кінці року Ігор Чайківський прийшов до нас із замовленням в 100 дронів!», — розповів Валерій Яковенко, співзасновник компанії.

Читайте також: Україна стала світовим лідером на ринку дронів

Активне зростання ринку дрони-обприскувачів безумовно пов’язано із підвищенням попиту на цей вид послуг серед аграріїв. Минулого року ціна в пікові періоди зростала практично вдвічі, при цьому залишаючись абсолютно конкурентоспроможною в порівнянні з традиційною технікою. Сприяли зростанню кількості замовлень як затяжні дощі, після яких в поле не зайти, так і розуміння аграріями виправданої економії.

«Працюючи з дронами-обприскувачами, аграрії економлять 30% пестицидів, 95% води, і, що на фоні шалених підйомів ціни на паливо особливо вагомо, — 90% пального! Таку математику підтвердить кожна із сервісних компаній, які вносять ЗЗР дронами. Минулого року ми були змушені відмовити великій частині наших клієнтів, бо попит перевищував наші технічні можливості. Бригади працювали в сезон дуже інтенсивно і практично цілодобово. Тому інвестиція в таку кількість дронів — це не імпульсивне рішення. Ринок росте і продовжить зростати в рази», — прокоментував Ігор Чайківський, власник компанії «Роботизовані Агросистеми».

Повертаючись до інвестицій: сервісні компанії – це бізнес, який формується в регіонах, і завдяки високій мобільності може працювати по всій Україні. Інвестуючи в 100 дронів, компанія створює понад 120 робочих місць, щоб забезпечити роботу в сезон до 50 мобільних бригад. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою