Оголошено переможця DLG AgriFuture на AGRITECHNICA 2022

15 лютого 2022 138 0
AGRITECHNICA 2022
Веб-сайт заходуAGRITECHNICA 2022

Сьогодні відбулась церемонія нагородження переможця концепції DLG AgriFuture на AGRITECHNICA 2022. Найкращим аграрним проєктом став — AGCO Fendt GmbH 2022, який спрямований на виявлення потенціалу та перспектив використання водню у сільському господарстві. Повідомляє Kurkul.com.

«Наразі розробляються інноваційні рішення, що демонструють не тільки те, що децентралізоване виробництво та використання водню в с/г може бути економічно успішним, а й те, як водневе сільське господарство може бути інтегровано у загальну систему господарювання. Наприклад, можуть бути вирішені з використанням водневих тракторів», — розповіли розробники проєкту.

Проєкт-переможець AGRITECHNICA 2022

В номінації рядкове землеробство переміг: метод землеробства з використанням рівномірної ширини рядків від Amazonen-Werke H. Dreyer SE & Co. KG у співпраці з AGRAVIS Raiffeisen AG та Schmotzer Hacktechnik GmbH

  • Концепція «контрольованого рядкового землеробства» — це новий метод орного землеробства для с/г, в якому кожен етап вирощування сільськогосподарських культур виконується відносно фіксованого рядка, що забезпечує оптимізацію врожайності, незважаючи на менше використання добрив і пестицидів.

В номінації точкове землеробство: перемогла розробка цілісної та стійкої системи виробництва рослинництва від Technische Universität (TU) Braunschweig; Інституту Йоганна Генріха фон Тюнена; та Інституту Юліуса Куна (JKI)

  • Концепція «Точкове землеробство» ставить умови життя та зростання окремих культурних рослин, поля та навколишньої місцевості в центрі завдяки поглибленому спостереженню фермера. На цій основі робиться спроба оптимізувати чотири пункти: вибрати оптимальні культури або сорти для відповідних умов ділянки, покращити просторові та часові практики господарювання, підвищити ефективність агрохімікатів та зміцнити функціональні структури в сільськогосподарському ландшафті.

В номінації автоматизована система збору фруктів: перемогла Kubota Germany GmbH з Tevel Aerobotics Technologies

  • Збиральні машини використовують інноваційну комбінацію дронів та відповідних рішень для логістики. Дрони оснащені системою компенсації вітру, яка забезпечує безпечну та ефективну роботу в будь-яку погоду. Досягаючи майже кожного фрукта та збираючи урожай без будь-яких синців, дрони виявляють та оцінюють окремі фрукти в режимі реального часу, що дозволяє попередньо сортувати та селективно збирати врожай. Інформація передається в логістичну систему, оптимізуючи цей етап збирання.

В номінації Інтегроване управління дрейфом: переміг Науковий відділ рослинництва Bayer AG

  • Інтегрована концепція управління дрейфом базується на зчитуванні інформації про тенденцію до зносу розпилення та буферних зонах, а також контроль відстані, зазначеної на етикетках пестицидів. Коли пестицид заливається в розпилювач, збережена інформація перекладається на карту застосування. При цьому напрям і швидкість вітру фіксуються в полі в режимі реального часу. За потреби вмикаються розпилювальні форсунки, що зменшують знос, а буферні зони та контроль дистанції підтримуються автоматично. Система записує та зберігає всі дії, включаючи інформацію про погоду.

Як розповіли організатори AGRITECHNICA 2022, ці нагороди від DLG підтверджують свою мету — представляти не тільки продукти, доступні на ринку сьогодні, але й новаторські ідеї, які прокладають шлях до рослинництва майбутнього. Нагорода зосереджується на технічних можливостях найближчих 5-10 років і досліджує реальні шанси на реалізацію.

Загалом до списку номінантів було подано 10 проєктів.

Читайте також: YOHT з 1 квітня підвищить ціни на шини

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus