Експортні ціни на фуражні зернові залишаються стабільними — G.R. Agro

16 лютого 2022 776 0
Експортні ціни на фуражні зернові залишаються стабільними — G.R. Agro
Kurkul.com

На експортному ринку фуражних зернових ціни попиту CPT глибоководні порти залишились на рівні минулої п’ятниці на фоні цінотворення на сусідніх ринках. Про це повідомили аналітики G.R. Agro, пише Kurkul.com

За прогнозами, подальше ціноутворення буде залежати від сусідніх ринків та рівня попиту.

Так, на 15 лютого ціни попиту на фуражну кукурудзу СРТ-глибоководні порти у доларовому еквіваленті залишились на рівні минулої п’ятниці — $276/т. У гривневому еквіваленті ціни дещо зросли. Зниження котирувань на світових біржах частково було зумовлено прогнозом щодо дощів в Аргентині.

Ціни на фуражну кукурудзу

«Велика кількість пропозицій української кукурудзи, а також покращення погодних умов у Аргентині можуть тиснути на ціни», — прогнозують аналітики.

Нагадаємо, з початку сезону Україна експортувала 17,37 млн т кукурудзи (+4,68 млн т у порівнянні з минулим роком на той самий період), що становить 52% від прогнозу.

На 15 лютого ціни попиту на ячмінь CPT глибоководні порти України у доларовому еквіваленті залишились на рівні минулої п’ятниці — $273/т.

Ціни на ячмінь

«Турецький TMO оголосив про тендер на 335 тис. т ячменю, який відбудеться 22 лютого, з постачанням 1-31 березня. Обмежена пропозиція може підтримувати ціни», — розповіли у G.R. Agro.

Читайте також: Витрати на насіння не збільшаться — фермери

Виконано за допомогою Disqus